West Brabant

West Brabant verkeert in een spannende fase eind 2011 publiceert de rijksoverheid een landelijke structuurvisie windenergie. Daarin wijst zij West Brabant, aan als  concentratiegebied voor windenergie. Op zich een heel erg foute en onnodig negatieve benadering, maar zo is de Nederlandse rijksoverheid.
Het gevolg is dat ondernemers en commerciële windpark ontwikkelaars, het gebied willen volplempen met windmolens.
De rijksoverheid offert het landschap en de inwoners op voor een rijksdoel 6000 MW windparken op het land in 2020, alsof de wereld daarna ophoudt te bestaan.

Sommige Inwoners en lokale bestuurders denken verder, hoe gaan we daarna verder met het opvoeren van de duurzame energievoorziening? Ook met windmolens, dat wel.
Denk mee hoe het landschap met windmolens voor heel Nederland het mooist ontworpen kan worden. In de Noord Holland en de Flevopolder hebbenze al 20 jaar ervaring met windparken, en daar ontwerpen ze bewust mooie windparken. Niet te veel op een kluitje, zoals de rijskoverheid het ziet, maar mooi, eerlijk verdeeld over de beschikbare ruimte.

In West Brabant dus niet geconcentreerd in de gemeente Moerdijk. maar eerlijk verdeeld van Tholen tot Den Bosch. En verder bij Oss naar het zuiden door Oost Brabant en Noord Limburg.


Voor West Brabant betekent dit dat de Polder gemeenten zich moeten realiseren dat ze solidair, samen in hetzelfde schuitje zitten.
Ze kunnen gemakkelijk aan de kant blijven staan en toezien hoe het rijk de gemeente Moerdijk vol laat zetten met windmolens.
Of ze kunnen samen hun gezamenlijke landschap gebruiken om er een mooi windpark te ontwerpen, met respect voor het landschap, en de inwoners, maar toch met voldoende energie voor de hele energievoorziening, en meer. Wees verstandiger dan het Rijk, kijk verder dan 2020, kijk naar 100% duurzame elektriciteit en hoever je daarin kunt komen, met een mooi windpark.

Inwoners van deze polder gemeenten, kunnen zich aanmelden voor een stukje windpark per gezinComments